ALVÁZ- ÉS ÜREGVÉDELEM, KŐFELVERŐDÉS ELLENI VÉDELEM, ZAJVÉDELEM

ALVÁZ- ÉS ÜREGVÉDELEM

Kiváló minőségű anyagokkal, speciális szóró berendezések alkalmazásával, megfelelő szakértelemmel és gondos munkával együtt biztosítjuk a magas színvonalú korrózióvédelmet.

Műhelyünkben a TUFF-KOTE-DINOL (TKD) nagyhatású korrózióvédelmi eljárást alkalmazzuk, amely a svéd DINITROL technológia továbbfejlesztett változata.

A gépjárművek szerkezetének legnagyobb része vaslemezből készül, így a rozsdásodás/korrózió megjelenése idővel kezdetét veszi és veszélyt jelent járműve számára nemcsak esztétikailag, hanem a karosszéria stabilitása szempontjából is.

Alváz, illetve a sárvédő peremek, doblemezek, küszöbök, ajtóélek a legnagyobb mértékben kitettek a káros környezeti hatásoknak (csapadék, havas-sós latyak, vegyi szennyezések, parkolási sérülések, kőfelverődés, egyéb mechanikai sérülések), így korrózióvédelem szempontjából érdemes az alváz-és üregvédelmi kezelést időközönként elvégeztetni (4-5 évente).

A karosszéria javítások és új elemek beépítése során sérül az eredeti gyári korrózióvédő réteg, vagy a már alvázvédővel kezelt felület, ezért minden esetben helyre kell állítani az alváz-üregvédelem eredeti állapotát valamint a zajvédelmet.

Néhány autótípusnál már a vásárlást követően ajánlott az alváz- és üregvédelem elvégzése. A kezeléssel, használattól függően kb. 7 éven keresztül fenntartható a tökéletes korrózióvédelem.

A kezelést képzett szakemberünk, meghatározott technológiai előírás alapján, gépkocsi típusonként megadott szórási rajz szerint végzi, amely megmutatja azokat a pontokat, ahol üregvédelem szükséges.

Az üregvédelemhez felhasznált Dinitrol Penetrant nevű anyag fehéresen átlátszó, rugalmas, nagy kúszóképességű viasz, a nehezen elérhető üregekbe is eljutva megállítja a már megkezdődött rozsdásodást, a járművet több éven keresztül megvédi minden korróziós hatástól.

Az alvázvédelemhez felhasznált Dinitrol Sealant egy tartós, hőálló, barna viaszos védőfilmet képez a nyers fém felületen, magas fokú védelmet biztosítva a szélsőséges körülmények között is. Rugalmasságát a legnagyobb hidegben is megőrzi, nem pattogzik fel, a felverődő kő nem okoz sérülést, nem fordulhat elő az alározsdásodás.

Alváz- és üregvédelmi kezelés rövid ismertetése:

  • a felemelt autóról kerékjárati doblemezek leszerelése
  • vegyszeres alvázmosás magasnyomású mosóberendezéssel
  • autó oldalának a letakarása
  • száradás után alapos átvizsgálás, ha szükséges mechanikai rozsda eltávolítás, esetleg karosszériajavítás
  • hegesztési varratok, lemeztalálkozások tömítése
  • üregvédelem: a gyári furatokon keresztül flexibilis és speciális fúvókájú szerszámok segítségével magas nyomással bejuttatjuk az anyagot a karosszéria üregekbe (ajtók, küszöbök, váznyúlvány, csomagtértető, motorháztető, kerékjárati ívek), ha szükséges újabb furatot készítünk, a kezelés végeztével a furatokat speciális műanyag dugókkal zárjuk
  • alvázvédő anyag felvitele speciális felületkezelő szórófejjel történik
  • száradás után kerékjárati doblemez visszaszerelése
  • autó külső tisztítása

Korrózióvédelmi eljárással hosszabb időre megelőzhető, vagy megszüntethető a rozsdásodási folyamat, megőrizve az autó eredeti állapotát, épségét, ezzel az értékét. Mindenképpen megtérülő befektetés.

KŐFELVERŐDÉS ELLENI VÉDELEM

A gépjárművek alsó részét (küszöbök, sárvédők alsó peremei) különféle mechanikai hatások érhetik, mint a kőfelverődés, gally és egyéb kemény tárgyak által okozott sérülés. A fényezés és az alatta lévő alapozó réteg megsérül, a korrózió elkezdődik. Ennek a hatásnak a kiküszöbölésére van megoldás. Alapozás utána a kőfelverődés elleni készítményt speciálisan erre a célra gyártott szórópisztollyal juttatjuk a felületre. Ez a rücskös, rugalmas védőbevonat rendkívül ellenálló a sérülésekkel szemben.

ZAJVÉDELEM

Karosszéria javítások és új elemek beépítése során sérül a korrózióvédelmi réteg mellett a zajvédelem is.

Ügyfeleink kérésére zajcsökkentő anyagok utólagos elhelyezésével jelentősen tudjuk csökkenteni az utastér zajszintjét.

A szerkezetben keletkező zaj elnyelése és a zaj terjedésének megakadályozására használhatunk (a padlólemez üregeibe, ajtókba, sárvédőkbe, csomagtértetőbe, motorháztetőbe) bitumenből készült lapokat, amelyek kiváló zajszigetelő képességgel rendelkeznek valamint a vibrációt is csökkentik.

A durvább felületeknél szórható zajcsökkentő anyagok alkalmazásával érjük el a jobb zajvédelmet.

FEL