AUTÓFÉNYEZÉS ÉS EGYÉB GÉPJÁRMŰ FÉNYEZÉS

Cégünk vállalja személyautók, veteránautók, luxusautók, kisteherautók, motorkerékpárok, vízi járművek és egyéb fém- és műanyag alkatrészek fényezését.

Emellett szinte mindenféle felületet tudunk fényezni (fa, fém, műanyag, alumínium, üveg, üvegszálas, karbonszálas termékek).

A szép és tartós fényezés kivitelezését a minőségi alapanyagok használatával, a korszerű eszközökkel végzett tökéletes előkészítéssel és fényezőkamrában megfelelő szaktudással történő festékszórással biztosítjuk.

Műhelyünkben 2 db új és korszerű METRON ATHENA típusú fényező-szárítókamrával rendelkezünk, amely túlnyomásos zárt, többfázisú levegő keringtető rendszerrel ellátott, így teljes pormentességet biztosít, 60-70 Celsius fokon szárít, ezáltal ellenállóbb felület alakul ki. Fényezőkamránkban a gyári fényezéssel megegyező minőséget tudunk biztosítani.

Előkészítő műhelyünkben 9 gépkocsi egyidejű előkészítésére van lehetőségünk.

A fényezést és annak előkészítő munkáit a legkorszerűbb gépekkel és eszközökkel végezzük, kiváló minőségű fényezési anyagokat használunk, amely lehet szerves oldószer alapú festék és segédanyag (MOBIHEL, CHROMIND, CARSYSTEM, URKI, BESA), vizes bázisú festék (R-M-Onyx, R-M-Crystal). Törekszünk a nagyobb arányú vizes bázisú festékek használatára, mivel jobb minőségűek, gazdaságosabbak, jobb fedőképességűek, mint a szerves oldószeres festékek, valamint környezet kímélőek. A színek pontos beazonosítása az autógyárak által meghatározott színkódok alapján, színkártya gyűjtemény segítségével vagy hozott színminta alapján végezhető el. A színkeverés automata keverőgép segítségével, számítógépes program alapján a szükséges receptúra szerint történik.

A MOBIHEL szerves oldószer alapú festékrendszerrel és az R-M vizes bázisú festékrendszer segítségével bármilyen szín kikeverhető a normál, metál és a gyöngyházmetál alapszínek felhasználásával.

A sérülések felmérésekor kiválasztjuk a megfelelő javítási technológiát. Ha a felületen található sérülést már nem lehet csiszolással javítani, akkor szükséges először a karosszéria lakatos munka elvégzése, a javítandó felület egyengetése, korrodált részek kivágása, javítása hegesztéssel, esetleg az elem csere.

A szakszerűen elvégzett fényezés előkészítés (tisztítás, csiszolás, rozsdaeltávolítás, kitt felhordás, portalanítás, maszkolás, alapozás, csiszolás, portalanítás) után következik a festékszórás 2-6 rétegben, utolsó a lakkozás 2-3 rétegben fényező-szárítókamrában végezve a tökéletes minőség elérése érdekében.

A FÉNYEZÉS TERÜLETEI

  • Teljes fényezés: Az autó minden részének fényezése, a gépjármű súlyos sérülése vagy teljesen új szín kérése esetén.

  • Külső fényezés: Az autó zárt ajtóval történő fényezését jelenti. Ilyenkor a fényezés a gépjármű eredeti színével, azonos színnel történik.

  • Belső fényezés: Az autó belső részeinek, az ajtók falcainak, a küszöb belső részének, a csomagtérnek, esetleg a motortérnek a fényezését jelenti.

  • Részleges fényezés: A sérült autók többségénél nincs szükség teljes fényezésre, elegendő a részleges fényezés. Ilyenkor csak a sérült elem javítása, vagy cseréje után kell fényezni.

  • Foltfényezés (Spot): Ezt a technológiát akkor alkalmazzuk, amikor a sérülés az érintett elem egyik oldalán található, nem túl mély, tehát csak a lakkréteg és festékréteg károsodott. A sérülés mérete az elem 20%-ánál kisebb. A ködöléses technikával történő festékszórás ebben az esetben nagyobb szaktudást igényel. Eredményeként teljesen visszaállítható az eredeti gyári felület. Jelentősége, hogy nem szükséges az elem teljes fényezése, tehát költséghatékony, valamint a rétegvastagság változatlan marad, így nincs értékcsökkenés.

  • Melléfújás: A gyári fényezésénél gyakran előfordul, hogy egy autón belül az elemek között színárnyalatbeli különbségek vannak. A fényező szakember a probléma megoldásaként melléfújásos ködöléssel színátmenetet képez az elemek között, eredményeként az eltérés észrevétlenné válik.

  • Ecsettel történő javítást apró kőfelverődéseknél és vékony karcolásoknál alkalmazzuk

Javasoljuk, hogy autófényezést követően néhány hétig kerülni kell a nagynyomású vegyszeres mosást!

SZÍNKEVERÉS

Műhelyünkben a színkeverés automata keverőgép segítségével, számítógépes program alapján a választott színhez tartozó receptúra szerint történik. Ez a módszer lehetővé teszi a gyári színek kikeverését autógyárak által meghatározott színkódok alapján, színkártya gyűjtemény segítségével beazonosított vagy hozott színminta alapján választott egyedi szín elkészítését.

Számítógépes színkeveréssel vizes bázisú és szerves oldószer alapú festékekből a normál, metál, gyöngyházmetál alapszínek mellett egyedi színek, presztízs színek kikeverését is vállaljuk, valamint dizájn festést is végzünk.

A felhasznált festékek megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak.

Autófényező festékek színkeverése elérhető műhelyünkben a következő korszerű kiváló minőségű festékek felhasználásával:

  • Szerves oldószer tartalmú: Mobihel , Chromind

  • Vizes bázisú, környezetbarát:R-M - Onyx HD

VETERÁN AUTÓK

Néhány szakemberünk sokéves tapasztalattal végzi a veterán autók restaurálását, fényezését. Ez a tevékenység aprólékos pontos munkát, nagy türelmet és magas szintű szaktudást igényel. A felújítás sok esetben a tulajdonostól is türelmet kíván, hiszen ez hosszadalmas munka.

FEL